WORLD VAPE DAY 2020

 Hírek, információk  |   2020. május 29., péntek

Egy nap, amikor az elektromos cigaretta felhasználók ünnepelnek.

 

 

Jogosan kérdezhetné a kívülálló vajon mit ünnepelnek ezek a gőzfelhőben fürdő fura emberek ezen a napon? A kérdés persze nem maradhat válasz nélkül. Azok akik az elektromos cigarettát választották alternatív eszközként, a leszokással majdnem egyenértékű károkozás csökkenésről számolnak be szerte a világon. Ennek az eszköznek és a nyomában kialakult füstmentes termékeknek köszönheti ma 50 millió ember ünnepli, hogy kilépett a hagyományos dohányzás ördögi köréből.

Számos bizonyíték szól az elektromos cigaretta kárcsökkentő hatása mellett, az angol közegészségügy felkérésére végzett független vizsgálat azt mutatta, hogy ezek az eszközök 95%-kal kevesebb káros anyagot tartalmaznak mint a hagyományos cigaretták. Ennek tudatában Anglia a dohányzás elleni küzdelemben is használja az e-cigarettát.

A WORLD VAPE DAY kezdeményezése évekkel ezelőtt született, de most először lett nemzetközi konszenzus a pontos dátumot illetően a szervezetek között. Ezt a napot nem véletlen időzítették a WHO dohányzás mentes világnapja elé egy nappal. Ezzel is hangsúlyozni kívánják az egyesületek a füstmentes alternatívák fontos szerepét az ártalom csökkentésben. A kezdeményezéshez a világon több száz szervezet csatlakozott így a magyar Villanypára Egyesület is, mely szintén fő célkitűzésének tartja az ártalom csökkentést, és a dohányosoknak kínált életmentő alternatívaként tekint az elektromos cigarettákra és a HNB eszközökre.

Van mit ünnepelni tehát annak a több mint 50 millió felhasználónak a világon, akik megtették az első lépést egy füstmentes jövő felé.

Kövesd az eseményhez tartozó közösségi aktivitást az esemény oldalán:

https://worldvapeday.org/participate/