A helyzet

Számítunk a véleményedre!

 A helyzet, Hírek, információk, Tudnivalók  |   2022. május 25., szerda
Kedves Vaper társunk!
 

A közeljövőben számos olyan szabályozási intézkedés megvitatása várható az Európai Unió szintjén, amelyek még a jelenleginél is jobban korlátoznák az e-cigarettához való hozzáférést. Ha az intézkedések megvalósulnak, az azt jelentheti, hogy az e-cigaretta nem lesz …

EVP 2015 – pillanatfelvétel

 A helyzet  |   2015. május 31., vasárnap

Beszéd az EVP 2015 európai elektromos cigaretta használói demonstráció-sorozat 2015 május 29-i budapesti állomására. Alapos és körültekintő, éppen ezért terjedelmes anyag, amelyet bátran ajánlunk mindenkinek, aki "képbe akar kerülni" az elektromos cigaretta tárgyában. Pifkó Krisztián írása

Csatlakozz Te is!

 A helyzet  |   2014. január 16., csütörtök

2012 ősze óta hazánkban egy államtitkári állásfoglalásra hivatkozva nem forgalmazhatóak a nikotint tartalmazó elektromos cigaretta utántöltők.

A nikotin gyógyszer?

 A helyzet  |   2013. február 14., csütörtök

Egy szakértői tanulmányra találtunk az interneten, amely ugyan nem jogi, hanem orvosi megközelítésből vizsgálja a kérdést, de mindenképpen hasznos lehet az elektromos cigaretta nikotinja kérdéskörében is.

A tüdőbe tiszta, hegyi levegő való, de…

 A helyzet  |   2013. február 06., szerda

A dohányzás

Napjainkban Magyarországon a dohányzás az egyik legnagyobb társadalmi probléma. Lényegesen nagyobb annál, hogy pusztán népegészségügyi kérdésként lehessen kezelni. A lakosság közel 30%-a dohányzik (férfiak: 38%-a, nők: 25%-a [1]) úgy, hogy közben riasztóan magas a 13-15 éves korosztály körében a dohányzók aránya (35% [2]).

A dohányzás közismerten káros hatásai miatt, minden évben ~ 20 ezer ember hal meg ma Magyarországon. Minden évben egy Paks városnyi ember hal meg cigaretta miatt. Ez az összes halálozás 16%-a.